La fotografia no és la mirada mateixa; la fotografia és, més que res, una manera de mirar.

_Susan Sontag


El fotògraf no construeix les imatges intervenint en elles, però ha de saber buscar i esperar l’instant adequat per disparar la càmera; estar a l’aguait com un caçador i saber triar l’instant decisiu. L’essència narrativa del moment ha de quedar continguda en aquesta imatge.

_Henri Cartier-Bresson


Totes les fotografies han estat arrencades d’una continuïtat. La fotografia preserva un moment de temps i evita que pugui ser esborrat per la successió de més moments. El fotògraf intenta escollir un instant que persuadirà l’espectador per donar-li un passat i un futur apropiat; i què és apropiat?
Això ho decideix el fotògraf.

_John  Berger


Oliva Fotògraf som un equip de especialistes en el camp de la fotografia i el vídeo, del que en formen part professionals com en Josep Oliva, amb una reconeguda trajectòria en el món del reportatge social, el retrat i la publicitat.

La nostra filosofia de treball fotogràfic es resumeix perfectament en les tres cites que encapçalen aquest apartat: fotografies autèntiques, sense artificis, on el fotògraf no intervé ni manipula. Tenim un lema que diu que “el nostre paper és de simples observadors”, i pensem que això és el que ens toca fer: observar i capturar tots aquells moments autèntics que faran que el recordeu amb emoció.

El nostre objectiu és que les imatges que captem transmetin estats d’ànim, que amb el temps permetin recuperar els significats presents en el moment de ser capturades. I per això ens cal ser còmplices del moment, buscant generar vincles de confiança: la mirada de l’espectador, la càmera i la persona fotografiada constitueixen un complexe conjunt de relacions i significats.

I el nostre mètode de treball parteix d’un concepte global de reportatge fotogràfic o de vídeo. Si considerem que en tota fotografia intervé inevitablement un punt de vista i un moment seleccionats pel fotògraf, l’edició del reportatge que amb el temps ens retornarà les emocions d’aquell moment ha de tenir l’empremta d’aquest mateix punt de vista. Selecció, edició, maquetació,… són elements massa creatius com per passar a formar part d’un procés estandaritzat. Els nostres reportatges volen ser una història ben explicada, un relat coherent, fet a mà, un treball en què "el cap, l’ull i el cor es moguin en el mateix eix", com deia Cartier-Bresson.